به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، بدون شک توانمندی استان آذربایجان غربی در حوزه های مختلف گردشگری نظیر آثار باستانی- طبیعت سرسبز و بکر- گردشگری بازار- گردشگری ورزشی و گردشگری سلامت مغفول مانده و نیازمند توجه بیشتر می باشد.
آذربایجان غربی با داشتن خاکی حاصلخیز و فراوانی آب های سطحی و روان، دارای طبیعتی سبز و خیره کننده هست که می تواند منشا طبیعت گردی باشد. این استان با ۱۹ شهرستان که از تمامی مراکز شهرستان های آن رودخانه ای جاری می باشد، جایگاه خاص و منحصربفردی در حوزه طبیعت گردی را می تواند به خود اختصاص دهد.
علاوه بر اینها ما شاهد پتانسیل های بالقوه فراوانی در سایر حوزه های گردشگری این استان هستیم که می تواند مورد توجه و برنامه ریزی مسئولان قرار گیرد.
تغییرات چند ماهه اخیر در اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در سطح مدیر کل تا معاونت ها، می تواند نوید تحولاتی مثبت در این حوزه در سال ۱۴۰۲ باشد.
در ادامه یادداشت نگاهی خواهیم داشت بر توانمندی های صنعت گردشگری در سطح استان و راهکارهایی برای ارتقای بهره وری آنها.
جایگاه گردشگری در نظریه پایه توسعه آذربایجان غربی
در نظریه پایه توسعه استان آذربایجان غربی که توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تدوین شده است چنین نوشته شده است:
در راستای تحقق اهداف چشم انداز بلند مدت توسعه کشور، نظریه پایه توسعه ملی و جهت گیری های آمایش سرزمین و با توجه به ویژگی های استان، مأموریت ها و وظایف اصلی استان بر پایه:” توسـعه صـنعت، معدن و بازرگانی خارجی، استفاده حداکثر از قابلیت های کشاورزی و گردشـگری ” خواهـد بـود.
در بین بندهای پیشنهادی نظریه پایه توسعه استان سه مورد که درباره اهمیت صنعت توریسم و گردشگری به شرح زیر ارائه می گردد:
موارد ذکرشده در نظریه پایه توسعه استان هر چند ناقص و ناکافی هست ولی می تواند اهمیت جذب توریسم و گردشگر به استان را مورد تاکید قرار داده و برنامه ریزی برای اینکار را تسریع نماید.
نگاهی به ظرفیت های گردشگری آذربایجان غربی
هر شهر و منطقه ای از آذربایجان غربی با داشتن قومیت ها و فرهنگ های مختلف، جاذبه ای در حوزه گردشگری فرهنگی محسوب می شود.
تنوع محصولات کشاورزی و طبیعی تولیدی در آذربایجان غربی مانند سیب- انگور- عسل و … نیز یکی دیگر از جاذبه های گردشگری استان هست که می تواند به مراودات اقتصادی استان رونق بخشد.
آذربایجان غربی همچنین با داشتن بناهای تاریخی، بخش مهمی از میراث باستانی کشور را در خود جای داده است که ظرفیت مهمی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی می باشد.
همچنین موقعیت جغرافیایی آذربایجان غربی و هم مرز بودن با سه کشور مهم آذربایجان- ترکیه و عراق، پتانسیل بسیار خوبی برای جذب گردشگران خارجی از این کشورها ایجاد می نماید. در امتداد همین فعالیت ها می توان با تقویت زیرساختهای بخش بهداشت و سلامت، به امر جذب گردشگران سلامت از کشورهای همسایه مبادرت کرد.
علاوه بر اینها یکی دیگر از مهم ترین جاذبه های گردشگری آذربایجان غربی، شاپینگ توریسم یا گردشگری بازار می باشد که با توجه به گرانی پوشاک و مرغوبیت البسه خارجی مورد توجه قرار گرفته و موجب رونق یافتن بازار تاناکورای ارومیه و برخی شهرهای کردنشین شده است.
مورد دیگری از گردشگری که مورد غفلت مسئولین مربوطه قرار گرفته، گردشگری ورزشی می باشد که نمود اصلی آن در ورزش والیبال نمایان می باشد. وجود طرفداران بیشمار والیبال در ارومیه و آذربایجان با برپایی تورنمنت های مختلف ورزشی می تواند به یکی از بهانه های جذب گردشگر از سایر شهرها مبدل شود.
یکی از انواع گردشگرهایی که می تواند در این استان رونق یابد، جذب گردشگران خارجی با بهره گیری از ظرفیت هم مرز بودن با کشورهای آذربایجان- ترکیه و عراق می باشد که پتانسیل مناسبی برای توسعه صنعت توریسم و رونق اقتصادی آذربایجان غربی بشمار می رود.
راهکارهای توسعه گردشگری آذربایجان غربی برای سال ۱۴۰۲
سال ۱۴۰۲ می تواند به عنوان نقطه عطفی در گردشگری آذربایجان غربی تبدیل شود به شرطی که مدیران این سازمان حرکتی جهادی و نو را با همکاری سایر ادارات و سازمان ها و غعالان این حوزه و همچنین بهره گیری از ظرفیت ها و پتانسیل های جدید موجود در سطح استان آغاز نمایند.
راهکارهایی که می توان برای توسعه گردشگری در سال آینده برای آذربایجان غربی متصور شد به قرار زیر هست:
در خاتمه امید هست با روی کار آمدن مدیریت جدید در راس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی، شاهد تحولات اساسی در مبدل شدن صنعت توریسم به پیشران اقتصادی این استان سرشار از امکانات بالقوه توریستی باشیم.
کمال الدین نیک رفتار خیابانی
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی از اجرای طرح محدودسازی مشترکین بدمصرف تجاری،خانگی و اداری از ابتدای اردیبهشت ماه خبرداد و گفت: امسال محدودسازی مصرف برق برای مشترکان پرمصرف و بالای الگوی مصرف در حوزههای تجاری،خانگی و اداری انجام و مصرف برق مشترکان پرمصرف بالاتر از الگو قابل کنترل خواهد بود.
استاندار آذربایجانغربی گفت: مسکن یکی از نیازهای اساسی قشرهای محروم جامعه بوده و بنیاد مسکن برای رفع نیازمندیهای این بخش باید نقش اساسی ایفا کند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین دیدار سال نو با مسئولان ارشد سه قوه، پیگیری را حلقه مفقوده مسیر تحقق اهداف کشور خواندند و تلاش برای تحقق شعار سال را دستور کار مشترک سه قوه قرار دادند.
رئیس اداره راهداری و حمل ونقل جاده ای شهرستان نقده از نصب ۳۲۱ تابلو وعلائم هشدار دهنده جاده ای در کلیه محورهای اصلی,فرعی و روستایی شهرستان نقده خبر داد.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه