برگزاری اولین دوره رویداد فرهنگی زن، رسانه، سلامت و ایران در آذربایجان غربی

به همت دانشگاه علوم پزشکی و معاونت امور بانوان استان اولین دوره رویداد فرهنگی زرسا برگزار خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، احسان ریخته گر دبیر قرارگاه جمعیت جوانی دانشگاه علوم پزشکی استان در خصوص برگزاری رویداد زرسا گفت: این رویداد در جهت فرهنگ فرزندآوری، زندگی ایرانی و اسلامی، پویایی زندگی و کاهش سقط جنین با مشارکت آحاد مردم جامعه و کمک گرفتن از اصحاب رسانه در جهت آگاه سازی صورت گرفته است.

ریخته گر با اشاره به روند صعودی پیری جمعیت اظهار داشت: ۲۴ درصد از جمعیت کشور تا سال ۱۴۲۰ بالای ۶۵ سال خواهند بود .

وی افزود: این زنگ هشدار از چندین سال قبل به صدا در آمده و باید در خصوص جوانی جمعیت تمام دستگاه های متولی با توجه به قانون جوانی جمعیت اقدامات لازم را انجام دهند.

دبیر قرارگاه جمعیت جوانی دانشگاه علوم پزشکی استان در خصوص نرخ جمعیتی استان اظهار داشت: در سال ۱۳۵۵ سرشماری رسمی کشور امید به زندگی به صورت متوسط ۵۹ سال بود.

وی ادامه داد: در آخرین آمار سرشماری که در سال ۱۳۹۵ انجام شد امید به زندگی در کشور ۷۴ سال بوده  که این رقم در استان ما ۷۸ سال است.

به گفته وی، مهمترین دلیل افزایش امید به زندگی در استان پیشرفت های درمانی و افزایش  پیشرفت های دارویی است.

ریخته گر با بیان اینکه در سال گذشته یک هزار و ۲۰۰ مورد فرزندآوری در استان کاهش داشته است، گفت: آذربایجان غربی در سال ۱۴۰۱ رتبه هشتمین استان جوان در کشور را به خود اختصاص داده است.

دبیر قرارگاه جمعیت جوانی دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه مشکلات فرهنگی مهمترین عامل کاهش نرخ جمعیت و ازدواج است، گفت: در سطح جامعه ۳ قشر وجود دارد، قشر اول مرفه یا بالا نشین شهر که از  کیفیت زندگی و بیشترین میزان  امکانات و تسهیلات مالی برخوردار هستند ولی با این وجود تمایلی به ازدواج و فرزندآوری ندارند.

وی افزود: قشردوم را که اقشار کم درآمد جامعه تشکیل میدهد که از لحاظ اقتصادی در وضعیت ناپایدار بوده ولی از لحاظ تعداد فرزندآوری در جایگاه مناسبی هستند.

ریخته گر قشر سوم را قشر متوسط جامعه عنوان کرد کرد و گفت: کارمندان و دانشجویان جزو این قشر بوده که بیشترین افراد جامعه مربوط به این گروه است که به دلیل زندگی کارمندی و دانشجویی بیشتر در صدد رسیدن به جایگاه اجتماعی و فرهنگی بالاتری هستند در سال های ابتدایی علاقه و زمانی برای فرزندآوری نداشته که با مرور زمان و بالا رفتن سن با مشکلات فرزندآوری و ناباروری مواجه می شوند و با درمان نهایت بتوانند یک فرزند داشته باشند.

وی در خاتمه به زنان جامعه توصیه کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر فرزندآوری در جامعه ما از اهیمت بالایی برخودار است بانوان بیشتر به استحکام خانواده و فرزندآوری و تربیت فرزندان توجه بیشتری داشته باشند.