عوارض ناشی از مصرف مواد مخدر صنعتی

کارشناس دارویی بالینی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی در خصوص مواد مخدر صنعتی که طیف گسترده‌ای از مواد مخدر، مواد توهم‌زا مواد محرک و مواد روان‌گردان را به خود اختصاص داده و در آزمایشگاه‌های زیرزمینی غیرمجاز با انجام یک سری تغییرات تولید و عرضه می‌شوند خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز،  فائزه شادفر در این خصوص گفت: در سال‌های اخیر الگو و نوع مواد مخدر مورد مصرف تغییر کرده متأسفانه افراد مختلف به‌ ویژه جوانان بیشتر به دنبال مصرف مواد مخدر صنعتی هستند. عوارض و آسیب‌های ناشی از یک‌بارمصرف این مواد بر جسم فرد می‌تواند تا ۵ الی ۸ سال بعد بجای بماند و این بلای خانمان‌سوز و خانمان‌برانداز، پس از مدتی ظاهری شبیه به یک‌مرده متحرک را برای مصرف‌کننده مواد صنعتی هدیه می‌آورد.

این کارشناس بالینی دارویی معاونت غذا و دارو بیان کرد: از انواع مواد مخدر صنعتی موجود در بازار می‌توان به اکستازی ،ال اس دی، کراک، کریستال، آمفتامین‌ها،شیشه و ترامادول اشاره کرد

وی در ادامه به اثرات مصرف این دسته از مواد پرداخت و تصریح کرد: انزوا و دوری کردن از مهم‌ترین افراد زندگی، محیط کاری، در جا زدن از قبول مسئولیت‌های مهم اجتماعی، پرخاشگری، عدم داشتن تعادل روانی، سستی در اتخاذ تصمیم، مشکلات خواب و ظاهر شدن انواع اختلالات و مشکلات روانی از موارد عمده و بارز تأثیر مصرف مواد مخدر صنعتی بر زندگی افراد است. به طوری که در موارد عدیده شاهد فروپاشی کانون خانواده، آواره شدن فرزندان و طلاق در جامعه هستیم.

شادفر در خصوص اثرات مصرف شیشه یا مت آمفتامین گفت: این ماده مخدر صنعتی به حالت پودر سفید رنگ بوده که با نام‌های آیش، شیشه یا کریستال هم معروف هست راه‌های استعمال آن به شکل تزریقی، خوردن و یا دود کردن است و طول اثر این ماده مخدر ۶ تا ۸ ساعت هست اعتیادآوری و ریسک وابستگی بالای با خود به همراه دارد.

در درازمدت بر مراکز حافظه و یادگیری، قضاوت و عاطفه در مغز اثر گذاشته و پرحرفی ،کاهش نیاز به خواب، کاهش اشتها ، افزایش ضربان قلب و افزایش خطر تشنج را با خود به همراه خواهد داشت.

افرادی که تحت تأثیر مصرف مواد مخدر صنعتی هستند به دلیل اختلالات روانی که این مواد بر مغز آن‌ها اعمال می‌کند نمی‌توانند افراد قابل‌ اعتمادی باشند همچنین با توجه به درگیر شدن روح و روان فرد پس از مصرف مواد مخدر صنعتی، ترک این دسته از مواد بسیار دشوار بوده و نیاز به درمان‌های روانی و مراقبت‌های ویژه پزشکی دارد.