پدرام پاک آئین:

ایرادات شیوه نامه برای رتبه بندی مطبوعات باید برطرف شود

پدرام پاک آئین، نماینده مدیران مسئول در هئیت نظارت بر مطبوعات کشور در اولین سفر کاریش استان خوزستان را به عنوان اولین استان انتخاب و در دیداری با اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعات با مسائل و مشکلات اهالی رسانه از زبان هیئت مدیره آشنا شد.
به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز ،در ابتدای این نشست دکتر پدرام پاک آئین گفت: حوزه رسانه به حوزه پرمسئله ای تبدیل شده است و به دنبال رفع هر مشکل و مسئله ای می رویم از دل آن چند موضوع و مسئله دیگر بوجود می آید و شناخت مسئله و حل آن کار ساده ای نیست و نیاز به همراهی همکاران و مسئولین در این زمینه داریم.

وی افزود: یکی از سیاست های کاری ما در حوزه نظارت آزادی حداکثری بر رسانه ها و مطبوعات است و انصافا دولت در این زمینه بسیار نگاه بازی دارد و با سعه صدر به رسانه ها نگاه می کند و این دیدگاه حتی نسبت به رسانه هایی که تندترین انتقادات را هم به دولت دارند، وجود دارد و نگاه نگاهی مهربانانه است.

نماینده مدیران مسئول در هئیت نظارت بر مطبوعات کشور بیان داشت: در حوزه رسانه دو مشکل اصلی در زمینه حمایت و گردش کار اقتصادی وجود دارد، همچنین اینکه بیشتر حمایت ها از رسانه های مرکز بوده و تعادلی بین حمایت از رسانه های مرکز و پیرامون نیست، در کنار این مسائل موضوعی به عنوان کثرت رسانه با تیراژ پائین را هم داریم که امروز ۱۴ هزار عنوان با تیراژ پایین مشغول کار هستند و همین مسائل باعث عدم تعادل بین جذب و نگهداشت نیروهای حرفه ای در رسانه ها شده و مرتب شاهد این هستیم که رسانه ها در حال گرفتن نیرو و از دست دادن نیرو هستند و متاسفانه نیروهای حرفه ای بدلیل درآمدهای پائین یا جذب روابط عمومی ها می شوند و یا به فکر صاحب رسانه شدن هستند.

وی اضافه کرد: امروز نیاز به رسانه های تخصصی در حوزه های مختلف داریم و فکر می کنم بخشی از یارانه ها و آگهی های دولت را باید به این سمت و سو ببریم؛ اکنون ما در حوزه ورزش تنها به فوتبال پرداخته ایم و در زمینه ورزش های دیگر رسانه تخصصی وجود ندارد و یا در حوزه بانوان و کودک و محیط زیست روزنامه تخصصی وجود ندارد که از نیازهای کشور به شمار می روند و موضوع فوق باعث عدم آمایش سرزمینی رسانه ها شده و متاسفانه این اتفاقات باعث شده که آگهی های دولتی هم علیرغم اینکه از بودجه دولت استفاده می کنند ولی بعضا خود را مختار بدانند و به هر طریقی که علاقمند هستند عمل کنند.

پاک آئین ادامه داد: متاسفانه در اتفاقی شاهد هستیم یکی از هولدینگ های اقتصادی در قراردادی با یک ماهنامه بابت فرآیندهای اجتماعی قراردادی ۱۷ میلیارد تومانی بسته و بسیاری از دستگاه ها که بودجه مسئولیت های اجتماعی دارند و باید بخشی از آن در رسانه ها بابت فرهنگ سازی هزینه شود در بخشی این اتفاق رخ می دهد که زیاد آن را مناسب نمی دانیم؛ این در حالی است که وزارت فرهنگ و ارشاد با یک بودجه نحیف باید مقابل چنین هولدینگ هایی از رسانه ها حمایت کند. همچنین معتقدیم که میزان حمایت از رسانه ها باید توسط دستگاه ها اعلام و در سایت ادارات نشان داده شود تا مکانیزم توزیع عادلانه آن طراحی گردد.

وی بیان داشت: یکی دیگر از نگاه های ما در راستای حمایت از مطبوعات توجه به تحریک پذیری مخاطب برای خرید رسانه و یا عضویت در سایت اینترنتی جهت مطالعه روزنامه است و باید شرایطی ایجاد شود که محتوای درون رسانه ها مخاطب را به این سمت بکشاند، اما اکنون رسانه ها با توجه به مسائل و مشکلات مالی که وجود دارد، مخاطبینی دارند که آگهی دهنده هستند و همین مسائل باعث دوری مردم از رسانه ها شده است.

نماینده مدیران مسئول در هئیت نظارت بر مطبوعات کشور در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه شیوه نامه رتبه بندی مطبوعات دارای ایراداتی است و باید این ایرادات برطرف شود، گفت: اینکه یکی از بخش های امتیاز دهی جهت رتبه بندی مطبوعات توزیع روزنامه سراسری در ۱۷ استان است، قابل پذیرش نیست و چه منطقی دنبال این مسئله است؛ شاید روزنامه ای تنها توان رقابت در چند استان را دارد و چرا باید با این اقدام هزینه های بالایی را بر دوش رسانه ها بگذاریم و در غیر این صورت آگهی آن را قطع کنیم. وی ادامه داد: ما نباید برای رتبه بندی روزنامه ها عناصر محدود کننده لحاظ کنیم و یا روزنامه و هفته نامه های تازه مجوز گرفته را تا ۳ سال از دریافت یارانه و آگهی محروم کنیم و این یک تبعیض ناروا است.

همچنین معتقدیم باید به نشریاتی که در مناطق مرزی فعالیت دارند و یا به نشریات کودک، بانوان، جوانان و نشریات تخصصی نگاه ویژه ای داشت و آنها را تقویت کنیم و انتظار داریم اداره ارشاد در توزیع یارانه مطبوعات به گونه ای عمل کند که یارانه به نقطه نیاز کشور و مخاطب با نگاهی مهربانانه تر پرداخت شود.