عدم شناخت اماکن تاریخی یکی از اصلی ترین خلاء های فرهنگی آذربایجان است

مدیر انجمن دوست‌داران تاریخ و فرهنگ آذربایجان گفت: یکی از اساسی ترین مشکلات جامعه ما عدم شناخت آحاد مردم نسبت به تاریخ، اماکن تاریخی و فرهنگ منطقه است.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، اسفندیار حاجیلو در گفتگوی اختصاصی با این گروه رسانه‌ای با بیان اینکه از سال ۱۳۸۷ به صورت رسمی وارد عرصه نویسندگی شده‌ام، گفت: اولین کتاب خود را با نام روز شمار تاریخ آذربایجان در سال ۹۱ با ۴۵۰ صفحه به چاپ رساند‌ام.

وی در خصوص دلیل فعالیت خود در عرصه فرهنگی و تاریخی آذربایجان اظهار داشت: تاریخ آذربایجان دارای خلاء های بسیار زیادی است که نیازمند روشنگری و آگاهی بخشی برای مردم است.

حاجیلو ادامه داد: این کار در ابتدا با کمک و همکاری ۸ تن از جوانان مستعد که از مدارج علمی و تاریخی بالایی برخوردار بودند با تحقیق و نوشتن کتاب های مرتبط به تاریخ منطقه آغاز شد که همین امر ما را برای ایجاد یک انجمن تخصصی مجوز دار ترغیب کرد.

مدیر انجمن دوست‌داران تاریخ و فرهنگ آذربایجان افزود: برای اخذ مجوز شخصا اقدامات اولیه را با مراجعه به اداره ارشاد و استانداری آغاز کردم ولی از طریق این ادارات مساعدت های لازم برای اخذ مجوز صورت نگرفت تا اینکه با کمک و مساعدت های فرماندار وقت ملامحمدزاده انجمن با ۱۵ نفر اعضای موسسین در سال ۱۳۹۷ تشکیل شد.

حاجیلو با بیان اینکه سمن ها جایگاه واقعی خود را در جامعه به دست نیاورده‌اند، تصریح کرد: متاسفانه جایگاه واقعی سازمان های مردم نهاد و انجمن های ادبی به صورت صحیح و کاربردی در جامعه تبیین نشده، همین امر باعث رنجش و سختی بسیاری از فعالان این عرصه شده است.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی انجمن حفاظت از آثار تاریخی منطقه است ، گفت: باید از آثار تاریخی به عنوان میراث اصلی هویتی به صورت صحیح مراقبت و حفاظت نمود از این رو انجمن دوست‌داران تاریخ و فرهنگ آذربایجان با بررسی های میدانی و تحقیقات تاریخی در صورتی که اماکنی به صورت صحیح بازسازی نشده بود یا در حال تخریب بود طی نامه رسمی به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مدارک و مستندات را حاضر و در اختیار آن ها قرار میداد، همین امر موجب شده بود به عنوان مشاور به صورت رسمی یکی از اعضای انجمن در جلسات اداره حضور داشته باشیم.