به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، جام ملتهای آسیا ۲۰۲۳ روز گذشته در مرحله نیمهنهایی کارش را آغاز کرد که در نخستین تقابل این مرحله، تیم ملی اردن با شگفتیسازی و ارائه یک نمایش عملکرد درخشان موفق شد بردی ۲ بر صفر را مقابل کرهجنوبی بهدست آورد تا در قامت نخستین تیم به مرحله فینال راه یابد. بعد از شگفتیسازی شاگردان حسین عموته و حذف تیم ملی کرهجنوبی از گردونه رقابتهای جام ملتهای آسیا، برای تعیین دیگر تیم فینالیست نوبت به انجام دوئل تیمهای ملی ایران و قطر رسید.
شاگردان امیر قلعهنویی بعد از صعودی مقتدرانه از مرحله گروهی و برد دشوار مقابل سوریه، عملکردی درخشان در جدال با ژاپن از خود به جای گذاشتند و توانستند این تیم پرستاره را کنار بزنند تا به مرحله نیمهنهایی راه یابند. در آنسوی میدان، قطریها که عنوان مدافع عنوان قهرمانی جام ملتهای آسیا را یدک میکشند، بعد از صعود با کسب ۳ برد پیاپی از مرحله گروهی، مقابل تیمهای ملی فلسطین و ازبکستان در مرحله حذفی پیروز شدند تا رقیب تیم ملی ایران در مرحله نیمهنهایی شوند.
علیرضا بیرانوند، شجاع خلیلزاده، محمدحسین کنعانیزادگان، رامین رضاییان (از دقیقه ۸۷: شهیار مغانلو)، احسان حاجصفی (از دقیقه ۴۶: میلاد محمدی)، امید ابراهیمی (از دقیقه ۴۶: محمد محبی)، سعید عزتاللهی، سامان قدوس، علیرضا جهانبخش، مهدی طارمی (از دقیقه (۸+۹۰): رضا اسدی) و سردار آزمون
سرمربی: امیر قلعهنویی
مشعل برشم، پدرو میگل (از دقیقه ۶۳: طارق سلمان)، مهدی علی (از دقیقه ۶۸: بوعلام خوخی)، لوکاس مندس، احمد فتحی، محمد وعد، جاسم جابر عبدالسلام (از دقیقه ۸۱: عبدالعزیز حاتم)، یوسف عبدالرزاق (از دقیقه ۶۳: حسن الهیدوس)، همام الامین (از دقیقه ۴۶: اسماعیل محمد)، اکرم عفیف و معز علی
سرمربی: مارکز لوپز
امیر قلعهنویی نسبت به دیدار قبلی تیم ملی مقابل ژاپن تصمیم به تغییراتی جالبتوجه در ترکیب تیمش گرفت؛ بهطوریکه در کانال سمت چپ، میلاد محمدی و محمد محبی از ترکیب خارج شدند و جای خود را به احسان حاجصفی و مهدی طارمی دادند. ضمن آنکه قلعهنویی تصمیم گرفت امید ابراهیمی را برای جدال حساس امشب در ترکیب اصلی تیمش حفظ کند. در نقطه مقابل، با خروج طارق سلمان و حسن الهیدوس از ترکیب قطریها، یوسف عبدالرزاق و همام الامین به ترکیب اصلی تیم ملی قطر برای جدال با ایران اضافه شدند.
۲ تیم از ساعت ۱۸:۳۰ به وقت تهران با قضاوت احمد العلی از کویت کار خود را در ورزشگاه الثمامه قطر آغاز کردند؛ آنهم در حالیکه با توجه به کارشکنی قطریها در زمینه بلیتفروشی، اکثریت ظرفیت ورزشگاه در اختیار تیم میزبان بود. شاگردان قلعهنویی برای رسیدن به گل برتری، بازی را تهاجمی آغاز کردند و توانستند روی پرتاب اوت بلند علیرضا جهانبخش و دفع ناقص مدافع قطری، با ضربه دیدنی و آکروباتیک سردار آزمون در دقیقه ۵ گل نخست برسند.
ملیپوشان فوتبال ایران با وجود برتری یکگله به نمایش تهاجمی خود ادامه دادند و در سوی مقابل، عنابیپوشان چشم به ضدحملات دوخته بودند. در دقیقه ۱۲، فرصتی ایدهآل برای رسیدن به گل دوم ایران بهدست آمد اما پاس در عمق زیبای علیرضا جهانبخش از مقابل مهدی طارمی گذشت و او نتوانست توپ را به تور دروازه قطریها برساند. شاگردان مارکز رفتهرفته به دنبال تسلط بر مالکیت توپومیدان بودند و بعد از تکل مهدی علی روی پای مهدی طارمی که داور مسابقه دستور به ادامه بازی داد اما کادرفنی تیم ملی به شدت نسبت به عدم اعلام خطا معترض بود، قطریها صاحب یک موقعیت خوب گلزنی شدند که شوت جاسم جابر عبدالسلام در دقیقه ۱۷ با برخورد به سعید عزتاللهی تغییر مسیر داد و در گوشه دروازه ایران جای گرفت تا بازی به تساوی کشیده شود.
۲ تیم بعد از گلزنی جاسم جابر عبدالسلام، نمایش نزدیکی داشتند تا اینکه روی اشتباه غیرمنتظره امید ابراهیمی، ضدحملهای سرعتی از سوی قطریها انجام شد و بعد از حرکت زیبای اکرم عفیف، او اقدام به شوتزنی کرد که ضربه او را بیرانوند در مرحله اول برگشت داد و در ریباند هم ستاره تیم ملی قطر ناکام در گلزنی بود و ضربهاش از بالای دروازه به بیرون رفت تا بازی با تساوی ۱-۱ دنبال شود. بعد از چند تلاش نافرجام از سوی قطریها برای رسیدن به گل برتری و تکمیل کامبک، اکرم عفیف سرانجام توانست دروازه ایران را فرو بریزد.
عفیف بعد از تکل دیدنی احمد فتحی صاحب توپ شد و به سوی محوطه جریمه ایران حرکت کرد و با شوتی دیدنی در دقیقه ۴۴، کامبک تیمش را تکمیل کرد و گل برتری قطریها را بهثمر رساند. بعد از گلزنی اکرم عفیف، شاگردان امیر قلعهنویی در تلاش برای رسیدن به گل تساوی بودند و در دقیقه (۳+۴۵) فرصتی ایدهآل نصیب ملیپوشان شد که محمدحسین کنعانیزادگان در مقابل دروازه قطر ناموفق در گلزنی بود و لوکاس مندس توپ را از روی خط دروازه دفع کرد تا نیمه نخست با برتری ۲ بر یک تیم ملی قطر به پایان برسد.
امیر قلعهنویی در آغاز نیمه دوم به سراغ تغییر در ترکیب تیمش رفت و ۲ تعویض انجام داد. میلاد محمدی و محمد محبی به جای احسان حاجصفی و امید ابراهیمی به میدان رفتند تا سیمای ترکیب تیم ملی در آغاز نیمه دوم تغییر کند. ملیپوشان فوتبال ایران با توجه به شکست در نیمه نخست، با آرایشی تهاجمی کار خود را در نیمه دوم آغاز کردند و روی اولین موقعیت جدی مسابقه در نیمه دوم، شوت سعید عزتاللهی به احمد فتحی برخورد کرد که داور کویتی در وهله اول اعتقادی به پنالتی نداشت اما در ادامه و بعد از بررسی صحنه به کمک (VAR)، او نقطه پنالتی را به سود تیم ملی ایران نشان داد که علیرضا جهانبخش در دقیقه ۵۱ توانست گل تساوی را از روی نقطه پنالتی بهثمر برساند تا بازی هیجان و جذابیت بیشتری دنبال شود.
یوسف عبدالرزاق در دقیقه ۵۲ این فرصت را داشت تا خیلی زود گل برتری قطریها را بهثمر برساند اما واکنش دیدنی علیرضا بیرانوند باعث شد تا عنابیپوشان به گل سوم نرسند. در ادامه هم شاگردان لوپز به گل برتری برسند اما از روی خط دروازه ضربه پدرو میگل توسط شجاع خلیلزاده برگشت داده شد تا بازی با تساوی ۲-۲ دنبال شود. بعد از این موقعیت، شاگردان امیر قلعهنویی مالکیت توپومیدان را در اختیار گرفتند و با حملات پردامنه در تلاش بودند تا به گل برتری برسند.
سردار آزمون در دقیقه ۶۵ با ضربه سر خود موقعیت گلزنی ایجاد کرد که ضربه سر او از بالای دروازه قطر به بیرون رفت. در ادامه، حملات پردامنه تیم ملی ایران ادامه پیدا کرد که ضربه سر شجاع خلیلزاده با واکنش زیبای مشعل برشم به کرنر فرستاده شد تا تلاش ملیپوشان برای رسیدن به گل برتری بیثمر باشد. ملیپوشان فوتبال ایران به حملات خود ادامه دادند و اینبار هم توپ از روی خط دروازه قطریها برگشت داده شد تا تا نتیجه بازی تغییر نکند و ۲-۲ باقی بماند.
عنابیپوشان که چشم به ضدحملات دوخته بودند، سرانجام روی حرکت زیبای اکرم عفیف صاحب موقعیت گلزنی شدند که شوت عبدالعزیز حاتم در میانه راه به معز علی رسید و در حالیکه آفساید از سوی رامین رضاییان پر شده بود، علی توانست گل برتری قطریها را در دقیقه ۸۳ بهثمر برساند. بعد از گلزنی قطریها، امیر قلعهنویی با به میدان فرستادن شهریار مغانلو به جای رضاییان، ترکیب تیمش را تهاجمیتر کرد و اعلام ۱۳ دقیقه وقت تلفشده باعث شد تا فرصت خوب برای رسیدن به گل تساوی بهوجود آید.
شاگردان لوپز به دنبال حفظ گل برتری بودند و در نقطه مقابل، ملیپوشان ایران در سودای روزنهای به سوی دروازه قطر. روی یک ضدحمله سرعتی دیگر از سوی اکرم عفیف، او در موقعیت تکبهتک با علیرضا بیرانوند قرار گرفت که شجاع خلیلزاده روی او مرتکب خطا شد. داور کویتی در ابتدا به مدافع تیم ملی ایران کارت زرد نشان داد اما بعد از بررسی مجدد صحنه به کمک (VAR)، او خلیلزاده را در دقیقه (۳+۹۰) اخطار کرد تا در دقایق پایانی تیم ملی ایران با ۱۰ بازیکن کارش را پیش ببرد.
تیم ملی ایران با وجود ۱۰ نفره بودن، حملات پردامنهای روی دروازه قطر داشت و عنابیپوشان به دنبال آن بودند تا با دفاع همهجانبه اجازه گلزنی به شاگردان امیر قلعهنویی را ندهند. ایستادگی شاگردان لوپز در مقابل حملات پردامنه تیم ملی ایران موفقیتآمیز بود و آنها توانستند از برتری خود حراست کنند و حتی در دقیقه (۱۰+۹۰) فرصت رسیدن به گل سوم را هم روی یک کار تیمی داشتند که شوت اسماعیل محمد را میلاد محمدی از روی خط برگشت داد. در ادامه، موقعیتی فوقالعاده نصیب تیم ملی ایران شد که شوت علیرضا جهانبخش در دقیقه (۱۴+۹۰) به تیرک دروازه قطر برخورد کرد و بعد از این فرصت هم روی اشتباه خط دفاعی قطر، یک موقعیت دیگر به سود ایران خلق شد که مشعل برشم توپ را دفع کرد تا در پایان یک بازی دراماتیک و جذاب، بردی ۳ بر ۲ را مقابل تیم ملی ایران جشن بگیرند و برای دومین دوره پیاپی به فینال جام ملتهای آسیا راه پیدا کنند. این برد عنابیپوشان باعث شد تا حسرت تیم ملی ایران در راه رسیدن به فینال جام ملتها و کسب عنوان قهرمانی به بیش از ۴۸ سال افزایش پیدا کند!
قطریها در مسابقه فینال جام ملتهای آسیا ۲۰۲۳ باید روز شنبه بیستویکم بهمنماه باید در ورزشگاه لوسیل به مصاف تیم ملی اردن بروند تا با برگزاری این فینال تمام عربی سرنوشت تیم قهرمان در این دوره از رقابتها مشخص شود. عنابیپوشان بعد از قهرمانی در دوره قبلی رقابتهای جام ملتهای آسیا، به دنبال دفاع از عنوان قهرمانی خود هستند و در نقطه مقابل، شاگردان حسین عموته در تیم ملی اردن هم به دنبال اولین قهرمانیشان در قاره کهن هستند.
رئیس اداره ارتباطات و دیسپاچینگ اورژانس آذربایچان غربی از اتصال تلفن ۱۱۵ شهرستان میاندوآب به سامانه هوشمند عملیاتی آسایار خبر داد.
بانوان قایقران آذربایجان شرقی در مسابقات جهانی قایقرانی در فیلیپین خوش درخشیدند.
برق رسانی به تعدادی از ساکنین منطقه انهر ارومیه با نصب ترانس ۱۰۰ کیلوولت آمپری انجام شد.
یکشنبه دیگری گذشت و باز هم خبری از انتخاب استاندار آذربایجان غربی در جلسه هیات دولت نشد.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه