تأیید دیرهنگام «بی‌بی‌سی» بر موفقیت حمله موشکی ایران به پایگاه هوایی رژیم صهیونیستی

یک هفته بعد از تلاش‌های گسترده رسانه‌ای و تبلیغاتی برای کم‌اثرنشان دادن عملیات «وعده صادق»، «بی‌بی‌سی» در گزارشی مستند، خسارت‌های حمله موشکی ایران به پایگاه هوایی نواتیم در اراضی اشغالی را تأیید کرد.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز به نقل از نور نیوز، نیمه‌شب ۲۵ فروردین(۱۳ آوریل) نیروهای مسلح کشورمان در پاسخ به حمله هوایی و تروریستی رژیم صهیونیستی به ساختمان بخش کنسولی سفارت ایران در سوریه، عملیات «وعده صادق» را آغاز کردند.

به گفته مسئولان، حمله پهپادی و موشکی ایران به اراضی اشغالی، محدود و هدفمند بود. یکی از این اهداف، پایگاه هوایی «نواتیم» بود که در مرکز اراضی اشغالی، جنوب کرانه باختری و غرب بحرالمیت قرار دارد. رژیم صهیونیستی برای سرپوش‌گذاشتن بر آسیب‌پذیری «گنبد آهنین» دربرابر حملات موشکی ایران و کم‌اثرکردن شلیک هدفمند و نقطه‌ای به پایگاه هدف، ادعا کرد ۹۹ درصد پرتابه‌ها رهگیری و خنثی شده‌اند. تقلایی که تلاش داشت مانع از فروپاشی هیمنه کاذب سیستم دفاعی رژیم اسرائیل نزد ساکنان اراضی اشغالی و افکار عمومی شود، اما هر روز که می‌گذرد، پنهان‌کردن این واقعیت آشکار سخت‌تر می‌شود.

مسئولان نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی در روزهای ابتدایی ویدئوهایی را نشان دادند که در آن تلاش شده بود  عملیات ایران بی اثر جلوه داده شود ودر مقابل تأییدکننده توان بازدارنگی رژیم صهیونیستی باشد، اما دیری نپایید که کارشناسان نظامی و امنیتی جهان با استناد به شواهد غیرقابل‌انکار بر موفقیت عملیات «وعده صادق» اذعان کردند. چنانکه یکی از گزارشگران «بی‌بی‌سی» در گزارشی اختصاصی از پایگاه نواتیم رژیم صهیونیستی چنین عنوان کرد: «آنچه که ما دیدیم، واقعا وحشتناک است. مخزن سوخت موشک پرتاب‌شده ۱۱ متر است. به اضافه ۴۵۰ کیلوگرم مواد منفجره در کلاهک جنگی که با برد ۱۶۰۰ کیلومتر، فاصله ایران تا اسرائیل را راحت طی کرد.»

در این میان  حرکت شتاب زده کاخ سفید برای اختصاص یک میلیارد دلار کمک نظامی به رژیم صهیونیستی و اقدام دو حزبی در کنگره آمریکا برای تصویب کمک ۲۶ میلیارد دلاری به تل‌آویو که فقط ۴ میلیارد آن برای تقویت «گنبد آهنین» است عملااعترافی صریح به موفقیت عملیات «وعده صادق» تلقی می شود.

علاوه بر خبرها و تصاویر متعدد منتشرشده،«بی‌بی‌سی» فارسی در گزارشی به تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای قبل و بعد از حمله پرداخت و نوشت: «گستردگی حمله ایران حاوی این پیام است که به هر نقطه‌ای از اسرائیل دسترسی دارد.» این رسانه همچنین به نقل از برخی از تحلیلگران امور نظامی چون «عمر آشور»، استاد مطالعات امنیتی-نظامی انستیتو دوحه، حمله ایران را هم از نظر نظامی و هم اطلاعاتی پراهمیت خواند. به گفته عمر آشور«ازدحام پهپادها و سایر مهمات هوایی، حواس دفاع هوایی چندلایه و یکپارچه اسرائیل را منحرف کرد و به چند موشک بالستیک اجازه نفوذ و اصابت به اهداف داد.»


«اسکات ریتر»، بازرس سابق تسلیحات سازمان ملل متحد هم اذعان کرد که «۵ تا ۷ موشک به نواتیم اصابت کرده» است. شبکه آمریکایی «ای‌بی‌سی» هم به نقل از برخی منابع اسرائیلی نوشتند که ۵ موشک به پایگاه نواتیم اصابت کرده است.

اطلاعات قطره چکانی از سوی رسانه‌های صهیونیستی و غربی درباره عملیات «وعده صادق» یادآور رفتار آمریکایی‌ها در سال ۱۳۹۸ و هدف قرار گرفتن پایگاه «عین الاسد» آمریکا در عراق پس از ترور سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس بود که ابتدا هرگونه آسیب به این پایگاه و خسارت احتمالی تجهیزاتی و انسانی را رد کردند، اما پس از گذشت چند روز کتمان حقیقت و سانسور خبری، تسلیم واقعیت شدند.