ایران؛ قطب تولید گردو در جهان

ایران در حقیقت یکی از کشورهای بزرگ تولید کننده گردو در جهان است. با توجه به شرایط آب و هوایی و خاک مناسب در برخی مناطق ایران، کشت گردو در این کشور رونق زیادی دارد.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، خواستگاه اصلی درخت گردو در جهان، منطقه آسیای غربی و حوالی کوه های هیمالیا هست.

در کشورمان استان هایی مانند کردستان، آذربایجان شرقی و غربی، همدان و فارس به عنوان مهم ترین قطب های کشت گردو در ایران شناخته می شوند. همچنین گردوی تویسرکان بسیار معروف است و به تمامی نقاط ایران ارسال شده و به فروش می رسد.

در برخی شهرهای استان آذربایجان شرقی مانند اسکو، آذرشهر، کلیبر و عجب شیر گردو در میزان بالا تولید می شود. به صورت کلی استان آذربایجان شرقی نیز از قطب های تولید گردو در ایران محسوب می شود زیرا در این استان میزان زیر کشت گردو به ۱۱ هکتار رسیده و در حال افزایش نیز هست.

آذربایجان غربی در تولید گردو که هر سال در حال افزایش بوده با بیش از ۷ هزار هکتار میزان کشت در میان استان ها رتبه پنجم را در اختیار دارد.

 

معروف ترین شهرهای تولید کننده گردو در ایران

از آن جایی که گردو در ایران یکی از مهم ترین خشکبار و مغزیجات محسوب می شود، در بسیاری از شهرهای این کشور به دلیل درآمد زایی و تامین شغل، گردو در انواع مختلف کشت می شود.

از میان این شهرها که در تولید گردو می توان به تویسرکان- مریوان- سردشت- اورمیه- آذرشهر- مراغه و نهاوند اشاره نمود.

معروف ترین و محبوب ترین گردو در ایران، گردو با پوست کاغذی است. گردوی کاغذی در شهرهای مراغه- اورمیه و آذرشهر تولید می شود که مشتریان زیادی نیز در میان شهروندان دارد.

 

ارزش غذایی گردو چقدر است؟

گردو با وجود اینکه به عنوان یک میوه سردسیری شناخته می‌شود، طبعی گرم و خشک دارد. مغز روغنی گردو در طب سنتی جزو غذاهای از بین برنده بلغم مزاج است. همچنین برگ و پوسته چوبی گردو را نیز بازدارنده نزیف می‌دانند که خود برای افرادی با طبع سرد و ‌تر می‌تواند مفید واقع شود

مغز گردو دارای فیبر زیاد و کربوهیدرات کمی دارد. این نوع مغز سرشار از اسیدهای چرب، ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی است.

۲۸ گرم گردو ۱۸۵ کالری انرژی دارد. این میزان گردو همچنین حاوی ۴ گرم پروتئین، ۱۸ گرم چربی و ۳ گرم کربوهیدرات است.

علاوه بر اینها گردو حاوی مواد مغذی زیر هست: فیبر- کلسیم- منیزیم- فسفر- پتاسیم- سلنیوم- فولات- ویتامین آ و ویتامین ای.

 

حافظه خود را با مصرف گردو تقویت کنید

وجود عناصری چون روی و اسید چرب امگا ۳ در مغز گردو، باعث می شود مغز انسان ها، بهترین عملکرد را داشته باشد.

به این ترتیب با مصرف مداوم گردو، روند پیری مغز متوقف شده و یا احتمال بروز بیماری هایی نظیر آلزایمر در افراد کاهش پیدا می کند.

روی موجود در گردو باعث می شود تا اعصاب بدن به خوبی با هم در ارتباط بوده و حافظه افراد، تقویت شود.

اسید چرب امگا ۳ نیز با تأثیرات خود باعث تقویت قدرت پردازش اطلاعات در مغز می شود؛ بنابراین برای این که حافظه افراد تقویت شده و کمتر شاهد بروز بیماری آلزایمر باشیم باید با استفاده از منابع این مواد مغذی، کارکرد مغز خود را تقویت کنیم.