به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، زغال سنگ در صنعت سیمان سازی، کاغذ سازی، آلومینیوم سازی، صنایع شیمیایی و داروسازی کاربرد بسیاری دارد. همچنین زغال سنگ در مواد اولیه سولفات آمونیاک، کرئوزوت و غیره جهت تولید انرژی در صنایع گوناگون نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
ذخایر ثابت زغال سنگ در جهان بر اساس گزارش bp در سال ۲۰۲۰ بیش از یک تریلیون تن تخمین زده شده که کشورهای آمریکا، روسیه، استرالیا، چین و هند به ترتیب بیشترین ذخایر را دارا هستند.
بر اساس داده های این گزارش بیشترین تولید و استخراج زغال سنگ متعلق به کشور چین و پس از آن به کشورهای هند، ایالات متحده، اندونزی و استرالیا مربوط است.
بزرگترین معدن زغال سنگ جهان نیز معدن آنتلوپ روشل شمالی در وایومینگ، آمریکا قرار گرفته است.
زغال سنگ در ایران
ایران بزرگترین ذخایر زغال سنگ را در خاورمیانه داشته و با ۱۴ میلیارد تن ذخایر زمین شناختی، دارای رتبه ۲۶ در جهان از لحاظ ذخایر قطعی زغال سنگ دنیا است.
بزرگترین معادن زغال سنگ ایران در ناحیه مرکزی کشور قرار گرفته اند. طبس با ۷۵ درصد – کرمان با ۹ درصد و منطقه البرز با ۱۶ درصد ذخیره معدنی، مهم ترین معادن زغال سنگ کشور را تشکیل می دهند.
معدن زغال سنگی که در شهریور ماه منفجر شده و ۵۱ نفر کارگر در آن کشته شدند نیز یکی از معادن بزرگ زغال سنگ کشورمان در طبس می باشد.
ایران با توجه به اینکه دارای معادن نفت و گاز فراوان می باشد، لذا از زغال سنگ استفاده چندانی نکرده و بیش از ۷۰ درصد صادرات آن به پاکستان انجام می گیرد.
رئیس اداره راهداری و حملونقل جادهای شهرستان ارومیه از شناسایی ۱۴ نقطه حادثهخیز در این شهرستان خبر داد و گفت: تاکنون ۱۰ نقطه ایمنسازی شده و عملیات در ۴ نقطه دیگر نیز در مراحل پایانی اجرا قرار دارد.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای آذربایجانغربی از آغاز تردد رسمی ناوگان بینالمللی مسافری این استان به اربیل عراق برای نخستینبار خبر داد و گفت: این تحول راهبردی در سایه پیگیریهای مستمر استاندار و با هدف تسهیل سفر زائران اربعین از مرز تمرچین اجرایی میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانغربی گفت: برای اتمام عملیات توسعه موزه باستانشناسی ارومیه بهعنوان دومین موزه غنی کشور، ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است و در صورت تخصیص بهموقع، این طرح تا اوایل سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست ارومیه گفت: لاشه یک قلاده خرس قهوهای نر در ارتفاعات روستای انبی از توابع منطقه ترگور کشف شده و بررسیهای تخصصی برای تعیین علت مرگ این گونه ارزشمند در حال انجام است.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه