آشنایی با خواص پونه (یارپیز)

پونه کوهی یا یارپیز، یکی از گیاهان دارویی است که خواص و فواید درمانی بسیار زیادی برای بدن و سلامت آن دارد.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، در میان گیاهان دارویی، پونه و نعناع دو گیاه پرکاربرد با خصوصیات متفاوت هستند که اغلب در آشپزی و طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از روش‌های متداول برای تشخیص این دو گیاه از یکدیگر، استفاده از حس بویایی و چشایی است.

 

پونه با نام محلی یارپیز، یکی از گیاهان مهم و کاربردی برای مردم آذربایجان غربی هست که گیاهی با ارزش غذایی و دارویی بالا، غنی از ویتامین‌های  A، B و C بوده و مقادیر قابل توجهی کلسیم دارد که برای سلامتی بدن ضروری هستند. استفاده از پونه در آشپزی و شیرینی‌پزی، علاوه بر افزودن عطر و طعمی دلپذیر به غذاها و شیرینی‌ها، می‌تواند فواید تغذیه‌ای و دارویی این گیاه را نیز به همراه داشته باشد.

 

در طب سنتی، پونه به دلیل خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی‌اش مورد استفاده قرار می‌گیرد که به بهبود برخی از مشکلات گوارشی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

 

پونه درمان خوبی برای روماتیسم و آرتریت

 

پونه یا یارپیز از کیفیت گرم و بی‌حس کننده برخوردار است و در ماساژ برای کمک به درمان درد عضلات و مفاصل استفاده می‌شود. همچنین، به دلیل ویژگی‌های قابض، پونه درمان خوبی برای روماتیسم و آرتریت می‌باشد زیرا می‌تواند، به ریشه کن کردن اسید اوریک از سیستم گردش مواد در پا کمک کند.

 

از پونه معمولا به عنوان یکی از سبزی‌های معطر روی پیتزا یا ماکارونی استفاده می‌شود اما می‌توانید از آن در تهیه‌ی همه نوع غذا، از سالاد و سوپ گرفته تا خورشت‌ها، استفاده کنید. اضافه کردن آن به سس پستو، سس سالاد یا سس گوشت می‌تواند غذای غنی‌تری در اختیار شما قرار دهد.