به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، با اشاره به علل کندی اینترنت کشور که ناشی از مشکلات شبکه اپراتورهای ارائه دهنده خدمات، قدیمی بودن وایفای خانگی و اشباع شدن لینکهای بین استانی پیشبینی میشود، عنوان داشت که مقصر شماره یک کندی سرعت اینترنت ایران رد و بدل شدن بیش از ۵۰ درصد دیتای اینترنت کشور از طریق فیلترشکنها و VPN ها است.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به بروز اختلال و مشکل در شبکه اینترنت کشور، به آلودگی شدید دستگاه های ایرانی ناشی از اتصال ناامن به VPN ها اشاره کرد و گفت: «ما یکی از آلودهترین کشورهای دنیا به بدافزار هستیم. علت آن هم نصب VPNهای متعدد ناایمن است. این آلودگی شدید باعث شده است تعداد زیادی باتفول با استفاده از دستگاههای مردم شکل بگیرد. این باتفولها هم در اختیار مهاجمهای خارجی است و از آنها در حمله داخل به داخل و داخل به خارج استفاده میشود.»
بهزاد اکبری با اشاره حجم زیاد حمله روزانه از سمت شبکه ما به خارج از کشور که ناشی از آلودگی وسیع شبکه است، عنوان داشت که این موضوع سبب شده تا برخی از پروایدرهای خارجی آی پی های ایرانی را در لیست سیاه قرار دهند و بدین ترتیب ترافیک IP های ایرانی برای خیلی از سرویسها مسیریابی نشود.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در ادامه افزود: «ترافیک کاربر ایرانی بنا بر دلایل مختلف محدودیت داخلی، تحریمهای آمریکا و آلودگیها مسدود میشود. مجموعاً حدود ۳۰ درصد آدرسهای دنیا از دسترس کاربران ایرانی خارج است و بیش از ۲۰ درصد آن به علت همین آلودگیها و تحریمهاست. سهم فیلترینگ در این منع دسترسی، کمتر از ۱۰ درصد برآورد شده است. به عبارتی برای هر کاربر ایرانی از هر سه دامین اینترنت، یکی در دسترس نیست.»
طبق صحبتهای بهزاد اکبری، پهنای باند اینترنت کشور حدود ۱۰.۵ ترابیت بر ثانیه اعلام شده است که این عدد برای مصرف ترافیک بینالملل در ساعات پیک عددی بین ۶ تا هفت ترابیت بر ثانیه است. به گفته وی ترافیک اینترنت کشور سالانه ۳۰ درصد رشد میکرد تا اینکه در سال ۱۴۰۱ به دلیل ایجاد محدودیتهای جدید، ناگهان ۵۰ درصد افت کرد و تا به امروز به میزان مصرف پیش از محدودیتها نرسیده است.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت عنوان داشت که از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم، میزان ترافیک اینترنت ۱۷ درصد رشد کرده است. اکبری درباره ترافیک داخلی نیز گفت: «حدوداً سه و نیم ترابیت بر ثانیه در ساعت پیک ترافیک داخلی مبادله شده در مرکز تبادل ترافیک تهران است. البته ترافیک مربوط به محتوا و خدمات میزبانیشده در شبکه خود اپراتورها را نیز باید به آن اضافه کنید. به گفته او حدوداً ۳۰۰ گیگابیت بر ثانیه؛ در ساعت پیک ترافیک سهم پیامرسانهای داخلی است.»
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در ادامه به پاسخ سوالاتی پیرامون برداشته شدن ناگهانی فیلترینگ و اختلال شبکه اپراتورها به دلیل افزایش مصرف پرداخت و عنوان کرد: «در کوتاهمدت ممکن است چنین اتفاقی بیفتد؛ اما باید توجه داشته باشیم که ما برای ۶ ماه آینده برنامهریزی نمیکنیم، بلکه برنامهریزی ما برای اکوسیستم دیجیتال کشور باید بلندمدت باشد. در اکوسیستم دیجیتال لازم است توجیه اقتصادی و رشد مصرف وجود داشته باشد تا شرکتها در زیرساختهای دیجیتال سرمایهگذاری کنند.»
به گفته بهزاد اکبری، در سال ۱۴۰۱ و قبل از اعمال محدودیتها، سرانه مصرف ترافیک در کشور حدود ۲۳ کیلوبیت بر ثانیه بوده است. میانگین این عدد در دنیا حدود ۵۵ کیلوبیت بر ثانیه، ترکیه حدود ۵۰ کیلوبیت بر ثانیه و کشورهای توسعهیافته مانند ایالات متحده آمریکا بالای ۲۰۰ کیلوبیت بر ثانیه اعلام شده است.
اکبری در انتها گفت: «اگرچه باید در شاخص سرانه مصرف دیتا رشد میکردیم، نهتنها این رشد اتفاق نیفتاد بلکه مدتی پسرفت کرد و بعد از آن با رشد لاکپشتی داریم پیش میرویم. در صورت رفع فیلتر پلتفرمهای پسمصرف در کوتاهمدت، حداقل ۳۰ درصد رشد ترافیک خواهیم داشت.»
رئیس اداره ثبت احوال میاندوآب گفت: بر اساس آمار تعداد نوزادان پسر متولد شده در ۹ ماهه امسال در این شهرستان بیشتر از دختر بوده است.
رئیس اداره پارک ملی دریاچه ارومیه گفت: ماموران یگان حفاظت محیط زیست این اداره در جریان گشتزنی موفق به شناسایی و دستگیری دو شکارچی متخلف شدند.
فرمانده انتظامي شهرستان اسکو از دستگيري سارق خودرو و کشف خودروي سرقتي در اين شهرستان خبر داد.
تیمهای شهرداری ارومیه، طبیعت، پیکان تهران، پاس گرگان و سایپا تهران در هفته چهاردهم لیگ برتر مردان موفق به شکست حریفان خود شدند.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه