به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، با وجود اینکه توصیه فائو (سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد) مصرف ۱۴۶ کیلوگرم شیر در هر سال برای هر نفر است، لذا مصرف شیر در ایران از این مقدار توصیه شده نیز کمتر هست.
کمی مقدار استفاده از شیر و لبنیات را نمی توان تنها با وضعیت اقتصادی مردم تحلیل نمود، بلکه مشکل اصلی در کم بودن میزان مصرف شیر مردم ایران را باید در ضعف فرهنگی و نبود اطلاعات مناسب تغذیه ای در آنها دانست.
به گفته معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، رتبه سرانه مصرف شیر در استان از متوسط کشوری (۶۰ کیلوگرم) بالا بوده اما در مقایسه با متوسط مصرف جهانی بسیار پایین بوده و در حال حاضر حدود ۹۰ کیلوگرم است.
همچنین به گفته معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، این استان با کسب رتبه هشتم کشوری تولید شیر با میزان تولید حدود ۳۳۰ هزار تن، در حدود پنج درصد از میزان تولید شیر کل کشور را به خود اختصاص داده است.
بر اساس آمار اعلام شده احمد اخوی، عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی ایران، در سال ۱۳۹۰ استانهایی که بیشترین مقدار سرانه مصرف شیر را داشته اند عبارتند از، زنجان (۴/۱۱۶کیلوگرم)، چهارمحالوبختیاری (۷/۸۰ کیلوگرم)، خراسان رضوی (۲/۷۹ کیلوگرم)، اردبیل (۸/۷۸ کیلوگرم)، و مرکزی (۵/۷۳ کیلوگرم) بوده است.
این آمارها مربوط به سال ۱۳۹۰ بوده و آمار جدیدی در این خصوص نداریم، اما بطور مشخص می توان گفت که آذربایجان غربی در بین ۵ استان اول کشور قرار ندارد!
همچنین بر اساس تحقیقی که فاطمه اسفرجانی و همکارانش با عنوان بررسی وضعیت مصرف انواع شیر در استان آذربایجان غربی و عوامل مؤثر در سالهای ۲-۱۳۹۱ انجام داده اند، میزان مصرف شیر برای هر فرد روزانه حدود نصف لیوان (۱۱۸ میلی لیتر) تعیین شده است.
همچنین یافته دیگر این تحقیق نشانگر این هست که میزان مصرف شیر در خانواده های تورک بیشتر از کردها بوده که همین موضوع سرانه مصرف شیر در آذربایجان غربی را کاهش داده است.
نتیجهگیری اینکه با وجود جایگاه هشتم آذربایجان غربی در تولید شیر در کشور، بنظر می آید در سرانه مصرف این استان در بین استان های رده پایین مصرف شیر (احتمالا در رده ۱۰ تا ۲۰) قرار گرفته است.
لذا بنظر میرسد که طراحی و اجرای سیاستها و برنامههای کاربردی و فرهنگ سازی مناسب به منظور افزایش مصرف شیر از سوی مدیران و دست اندرکاران بایستی مورد توجه قرار گیرد.
سرپرست بنیاد مسکن انقلاب اسلامی میاندوآب گفت: تاکنون ۹ هزار و ۳۱۰ واحد مسکن روستایی در شهرستان میاندوآب بازسازی و بهسازی شده است.
با هدف حمایت از حیاتوحش و حفظ تعادل اکولوژیکی، ۹ قطعه کبک زنده که توسط متخلفین زندهگیری شده بودند، با دستور مقام قضایی و نظارت اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بوکان، در یکی از زیستگاههای طبیعی این منطقه رهاسازی شدند.
نمایشگاه گروهی نقاشی با حضور مرتضی صفری، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی افتتاح شد.
معاون خدمات شهری شهردار خوی گفت: باتوجه به لزوم ساماندهی و مدیریت پسماند و اهمیت این موضوع در شهر خوی، طرح تفکیک پسماند از مبدا به زودی به صورت پایلوت در این شهر اجرایی میشود.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه