به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، به همت این اداره کل و با همکاری مؤسسه آموزش عالی آفاق و محفل ادبی هاتف، ویژه برنامه «در بزم سعدی» با حضور فاطمه مدرسی، دکترای ادبیات و مدرس دانشگاه؛ خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان؛ حمید واحدی، شاعر و مدرس؛ سونیا حسن دایی، دکترای ادبیات و هیئت علمی دانشگاه؛ مصطفی قلیزاده علیار، دبیر محفل ادبی هاتف، اهالی فرهنگ و هنر و ادب برگزار شد.
آرای تربیتی سعدی، آمیخته ای از اخلاق، خرد و واقع گرایی است فاطمه مدرسی، دکترای ادبیات و مدرس دانشگاه به بررسی آرای تربیتی در شعر سعدی پرداخت و گفت: سمنزار دل انگیز ادب فارسی به وجود گل هایی مزین و معطر است که با بافته های دل خویش، شراب ذوق و اسرار بیرنگ را به کام عاشقان علم و معرفت ریخته اند و یکی از این بزرگان صاحب دل، سعدی است که با ذهنی نقاد و نکته یاب، اندیشه های ظریف پرحکمت و شگردهای هنری به مقام والایی رسیده است.
وی ادامه داد: در زمینه تربیت انسانی نیز، آرای ارزشمند و قابل تأملی دارد که در بوستان و به ویژه در گلستان، انعکاس یافته است؛ آرای تربیتی سعدی، عدالت محور و آمیخته ای از اخلاق، خرد و واقع گرایی است و تربیت را عبارت از مهار کردن آرزوها و هوای نفسانی میداند.
این سخنران تصریح کرد: موعظه و پند و اندرز، تمثیل، پرسش و پاسخ از روش های تربیتی وی هستند که بر مبنای دین باوری و علم آموزی هستند.
خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان، ضمن خیرمقدم به حاضرین گفت: محفل امروز به همت اداره کل کتابخانههای عمومی، موسسه آموزش عالی آفاق و محفل ادبی هاتف، برگزار می شود و این محافل، فرصتی مغتنم برای بهره بردن از حضور گنجینههای ارزشمند کشور در حوزه ادبیات و تلمذ از آنهاست.
وی ادامه داد: سعدی، مدرس تربیت و پرورش انسان هاست و گلستان و بوستان حاوی درسهای تربیتی ویژه با نثر مسجع، سخن کوتاه و موزون است و هم اکنون بعد از گذشت هفت قرن، فن گزیدهگویی سعدی، رایج شده است؛ می توان گفت که سعدی معلم اخلاق، مصلح اجتماعی و موعظه گری بود که میتواند الگویی برای همه معلمان، مربیان و مروجان باشد.
سعدی، استاد غزل بی تصویر است حمید واحدی، شاعر و مدرس، نیز به بررسی ویژگی های غزل سعدی پرداخت و گفت: سعدی، استاد غزل است و بیش از ۷۵۰ غزل دارد که از نظر فصاحت، بلاغت، سادگی بیان و زیبایی بی نظیر است و در سرودن غزل عاریت کسی را نپذیرفته است؛ و داشتن سبک سهل و ممتنع، استفاده از اوزان مطبوع و مناسب، کثرت آثار، سرودن بی تصویر و خیال و … از ویژگی های غزل سعدی است.
ادب، سرلوحه اشعار سعدی بود سونیا حسن دایی، دکترای ادبیات و هیئت علمی دانشگاه، توضیحاتی پیرامون سبک سعدی ارائه داد و گفت: سعدی یکی از باادب ترین شاعران محسوب می شود و می توان گفت که ادب، سرلوحه اشعار سعدی بود؛ سبک شعری وی، سبک عراقی بود که از بهترین سبک ها محسوب می شود.
وی ادامه داد: در عصر سعدی، به دلیل حوادث اجتماعی، با تمایل شاعران به دورنگرایی، قالب غزل رایج شد و سعدی در غزل، عشق را به زیبایی ترسیم کرده و غزلیات وی سرشار از عشق، لطافت و مهربانی است.
گلستان خوانی، بوستان خوانی، شعرخوانی حاضرین، پرسش و پاسخ و تجلیل، بخش پایانی این نشست بود.
در سالهای اخیر، آموزشوپرورش آذربایجان غربی با حضور مدیران سفارشی همچون منافی، جنگی و مطهری به میدان رقابتهای جناحی تبدیل شده بود. مدیرانی که نه با نگاه تخصصی، بلکه با لابی و سفارش روی کار آمدند و بهجای تقویت کیفیت آموزش، اولویت را به سهمخواهی سیاسی دادند. نتیجه این بیتدبیریها، حالا در کارنامه بچههای این استان دیده میشود.
عضو شورای رشت ترور رئیسجمهور توسط اسرائیل مطرح کرد.
مدیرعامل هلال احمر آذربایجان غربی گفت: بر اثر انحراف خودرو سواری از جاده و سقوط در کانال آب در محور یولاگلدی به پلدشت در شمال استان، ۲ نفر جان خود را از دست دادند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان پیرانشهر از مهار آتشسوزی در بخشی از حیاط بیمارستان امام خمینی (ره) خبر داد و گفت: این حادثه خسارت جانی در پی نداشت و خدماترسانی به بیماران بدون وقفه ادامه دارد.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه