به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، چریوت ژای، سردبیر دفاعی وبگاه “چاینا آکادمی” در این باره نوشت:
در ۱۶ ژوئن، معاون استاندار استان آذربایجان شرقی ایران اعلام کرد که یک فروند جت جنگنده اف-۳۵ اسرائیلی بر فراز آسمان تبریز سرنگون شده است. ایران چگونه موفق به انجام این کار شد؟ رسانه ایرانی “پرس تیوی” جزئیات این عملیات را گزارش داد. اگر روایت آنها دقیق باشد، تاکتیکی که ارتش ایران استفاده کرده همان تاکتیکی است که چین ۶۳ سال پیش به طور خاص برای سرنگونی هواپیماهای آمریکایی توسعه داد.
به گزارش پرس تیوی، در روز اول عملیات، اسرائیل از اف-۳۵ها برای هدف قرار دادن رادارهای دفاع هوایی ایران استفاده کرد. اگرچه اسرائیلیها معتقد بودند که پدافند هوایی زمینپایه ایران را به طور کامل غیرفعال کردهاند، اما در واقع، بسیاری از سیستمهای راداری را که آنها بمباران کردند، ماکت ها و طعمههایی بودند که عمدا توسط ایران برای گمراه کردن آنها نصب شده بودند – و اسرائیل را برای عملیات بعدی خود به احساس امنیت کاذب کشاندند. طی چند روز بعد، با خاطر جمع شدن اسرائیلیها، سیستمهای راداری پنهان ایران ناگهان فعال شدند و اف-۳۵ ها را غافلگیر کردند.
اول، هواپیماهای رادارگریز کمرویت هستند و این گونه نیست که کاملا برای رادار نامرئی باشند. این جنگنده ها ممکن است با سطح مقطع راداری بسیار کمتر از یک جنگنده در رادارها پدیدار شوند. در واقع این هواپیماها اگر به اندازه کافی نزدیک شوند، یا چندین باند رادار با هم کار کنند، هنوز احتمال شناسایی و قفل کردن روی آنها وجود دارد.
به عنوان مثال، در طول بمباران یوگسلاوی سابق توسط ناتو، سیستمهای راداری یوگسلاوی عمدتا برای جلوگیری از نابودی توسط موشکهای ضد تشعشع آمریکایی ساکت ماندند. در عوض، آنها ناظران بصری را برای ردیابی هواپیماهای ناتو از طریق دید مستقر کردند.
پس از شناسایی الگوهای پرواز ناتو، تیپ ۲۵۰ موشکی دفاع هوایی یوگسلاوی یک کمین برای آنها ترتیب داد. در ۲۷ مارس ۱۹۹۹، هنگامی که یک هواپیمای آمریکایی در فاصله ۵ مایلی قرار گرفت، رادار خود را فعال کرده و روی هدف قفل کردند. در عرض ۱۷ ثانیه، نیروهای آماده شده یوگسلاوی شلیک کردند و با موفقیت اولین هواپیمای رادارگریز جهان – F-117 – را سرنگون کردند.
قطعات یک فروند اف-۱۱۷ سرنگون شده آمریکایی در صربستان (در مارس ۱۹۹۹) که هم اینک در موزه هوانوردی بلگراد به نمایش گذاشته شده است.
دوم، چه F-35 باشد و چه F-22، همه جنگندههای رادارگریز یک ویژگی مشترک دارند – قابلیتهای رادارگریزی آنها بسته به زاویه متفاوت است. آنها از جلو بیشترین رادارگریزی را دارند، اما طرفین و عقب آنها سطح مقطع راداری (RCS) بیشتری دارند. بنابراین، اگر نیروهای پدافندی ایران منتظر بمانند تا F-35 از بالای سر آنها پرواز کند و سپس رادار خود را برای قفل کردن از پهلو یا عقب روی آنها فعال کنند، احتمال موفقیت به طور قابل توجهی بیشتر خواهد بود.
این تاکتیک کمین برای اولین بار توسط ارتش چین در سال ۱۹۶۲ توسعه داده شد. در آن زمان، ایالات متحده با هواپیماهای شناسایی U-2 به تایپه کمک کرد، که در ارتفاعات بالا و فراتر از دسترس اکثر توپهای ضدهوایی پرواز میکردند و اغلب به حریم هوایی سرزمین اصلی چین تجاوز میکردند.
اگرچه ارتش چین برخی موشکهای سطح به هوا داشت اما U-2ها به گیرندههای هشدار راداری (RWR) مجهز بودند که میتوانستند نوع راداری را که آنها را ردیابی میکند، شناسایی کنند. به محض روشن شدن رادار موشکی چین، U-2ها فورا فرار میکردند.
پس از کشف این رفتار، اپراتورهای رادار چین شروع به ردیابی U-2ها با رادارهایی کردند که در فرکانسهای مختلف کار میکردند. وقتی U-2ها به اندازه کافی نزدیک میشدند، ناگهان رادار هدایت موشک را روشن میکردند و ظرف ۸ ثانیه شلیک میکردند و به خلبانان فرصتی برای واکنش نمیدادند. در ۹ سپتامبر ۱۹۶۲، چین برای اولین بار با استفاده از این روش با موفقیت یک U-2 را سرنگون کرد. آنها بعدا این تاکتیک را برای سرنگونی ۳ فروند دیگر تکرار کردند.
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی از دستگیری یک حفار غیرمجاز در بافت تاریخی ارومیه خبر داد.
سرپرست جهاد کشاورزی آذربایجانغربی از تأمین پایدار کالاهای اساسی خبر داد و گفت: با نظارت مستمر و همکاری مردم، بازار استان در شرایط جنگ تحمیلی کاملاً پایدار و مطلوب بود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانغربی با اشاره به افزایش بیسابقه دمای هوا، از مردم خواست با صرفهجویی در مصرف برق، از اعمال خاموشیهای گسترده جلوگیری کنند و از راههای اطلاع از برنامه خاموشی مطلع باشند.
رئیس سازمان اورژانس آذربایجان غربی گفت: یک دستگاه خودروی سواری رانا از مسیر اصلی و برخورد با عابران پیاده، بامداد پنجشنبه، حادثهای تلخ و مرگبار در جاده ارومیه – سلماس رقم زد.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه