به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، مرتضی صفری اعلام کرد: بر اساس برآوردهای مشاور عمرانی پروژه، تکمیل عملیات توسعه موزه باستانشناسی ارومیه به ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی با بیان اینکه موزه باستانشناسی ارومیه دومین موزه غنی کشور از نظر تنوع آثار است، اظهار کرد: در صورت تخصیص بهموقع اعتبارات، پیشبینی میشود عملیات توسعه این موزه تا اوایل سال آینده به پایان برسد.
صفری با اشاره به مراحل اجرایی این پروژه افزود: دو فصل از عملیات توسعه موزه انجام شده و هماکنون وارد فصل سوم شدهایم که شامل ساخت سازههای فلزی است. برای این مرحله در سال جاری ۷۰ میلیارد ریال (۷ میلیارد تومان) اعتبار اختصاص یافته است.
وی خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح، فضای نمایشگاهی موزه از وضعیت فعلی به ۲ هزار مترمربع افزایش مییابد، تا فضای بهروز و مناسبی برای نمایش اشیای تاریخی و باستانی فراهم شود.
صفری ادامه داد: این طرح پس از بررسیهای فنی و کارشناسی آغاز شده و در آن، طبقهای جدید به ساختمان قدیمی افزوده میشود که بدون ایجاد بار اضافه، ایمنی و استانداردهای لازم را رعایت میکند.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان، ساختمان فعلی موزه که در سال ۱۳۴۶ احداث شده، از آن زمان تاکنون فاقد توسعه جدی بوده و تنها حدود ۱۰ درصد از آثار موجود امکان نمایش داشتهاند. وی افزود: به دلیل غنای اشیای موجود و نیاز به معرفی بیشتر آنها به مردم، این طرح با حمایت استاندار آذربایجانغربی در دستور کار قرار گرفت.
صفری همچنین از برنامهریزی برای استفاده از فناوریهای نوین مانند QR Code برای معرفی اشیا و طراحی مجدد سالنهای جدید و قدیمی موزه خبر داد تا نمایش آثار با شیوههای روز صورت گیرد.
وی در پایان تاکید کرد: طرح توسعه موزه باستانشناسی ارومیه، یکی از بزرگترین پروژههای میراث فرهنگی استان به شمار میرود که علاوه بر توسعه فضا، استحکامبخشی ساختمان قدیم موزه نیز در آن لحاظ شده است.
رئیس اورژانس آذربایجانغربی از واژگونی یک دستگاه خودروی پراید در محور باراندوز ارومیه خبر داد و گفت: در این حادثه ۵ نفر مصدوم شدند که با اقدام بهموقع تیمهای فوریتهای پزشکی به بیمارستان منتقل شدند.
استاد فیزیک دانشگاه تبریز در نشست تخصصی احیای دریاچه ارومیه با اشاره به تأثیر بار منفی سطح دریاچه بر فرار ابرهای بارور، پیشنهاد داد برای خنثیسازی این بار منفی از نور لیزر استفاده شود؛ روشی که نتایج آن پیشتر در آمریکا و کشورهای حاشیه خلیج فارس دیده شده است.
مدیر هیدروپلیتیک انجمن ایرانی غرب آسیا با انتقاد از نبود طرح جامع و فرادستگاهی برای احیای دریاچه ارومیه، خواستار تدوین یک «ابرطرح ملی» با افق بلندمدت و مشارکت همزمان نهادهای مرتبط شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز گفت: انتقال آب از دریاچه وان، عملیترین گزینه برای نجات ارومیه است.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه