به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، حکمت جعفری اعلام کرد: سطح زیرکشت میوه «بِه» در استان شامل ۳۱ هکتار باغ بارور و حدود سه هکتار نهال غیربارور است.
وی افزود: این میوه به صورت تک درخت، در باغات کوچک و میان درختهای باغات اصلی و به صورت حاشیهکاری در اکثر مناطق استان تولید میشود.
جعفری، همچنین شهرستانهای ارومیه، خوی و میاندوآب را از مهمترین مناطق تولیدکننده این محصول دانست و گفت: برداشت معمولاً از اواسط مهرماه آغاز میشود و متوسط عملکرد در هر هکتار حدود هشت هزار و ۲۰۰ کیلوگرم است.
وی در ادامه بر صرفه اقتصادی درخت «بِه» تأکید کرد و افزود: این درخت معمولاً از سال چهارم به باردهی اقتصادی میرسد و با استفاده از ارقام اصلاحشده و رعایت اصول کاشت، داشت و برداشت، سودآوری بالایی خواهد داشت.
جعفری یادآوری کرد: میوه «بِه» از خانواده سیب بوده، طعمی خوش و عطری دلانگیز دارد و علاوه بر مصرف خام، بیشتر در تهیه مربا، غذاهای مختلف و دمنوش استفاده میشود.
آذربایجانغربی با ۱۲۰ هزار هکتار سطح باغ، یکی از مناطق مهم تولید میوه در کشور است و محصولاتی همچون سیب، گردو، انگور و انواع میوههای هستهدار از تولیدات شاخص این استان به شمار میروند.
مدیر موزههای آذربایجان غربی از برپایی نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی در موزه شهر ارومیه بهمدت یک هفته خبر داد.
سومین دوره انتخابات نمایندگان شوراهای توسعه و حمایت از تشکلهای مردم نهاد همزمان با سراسر کشور امروز در آذربایجانغربی برگزار شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی، با اشاره به نتایج پایشهای انجامشده بر اساس تصاویر ماهوارهای مورخ ۲۳ آذر ۱۴۰۴، وضعیت پوشش برفی حوضههای آبریز استان و حوضه دریاچه ارومیه را تشریح کرد.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با تاکید بر ضرورت مدیریت و کاهش مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه، گفت: اقناع مردم و بهرهبرداران، اطلاعرسانی صحیح و گسترده و همچنین برخورد قاطع با تخلفات، ارکان اصلی مدیریت منابع آبی بهخصوص در بخش کشاورزی به شمار میرود.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه