۳۴۰هزار بازدید تا هفته سوم فروردین ۱۴۰۱؛

انعکاس بازخوردهای مثبت طرح ملی تشدید نظارت بهداشتی در رسانه ملی

معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در رسانه ملی به تشریح دلایل توفیق طرح ملی تشدید نظارت بهداشتی محصولات پروتئینی در نوروز ۱۴۰۱ و ماه مبارک رمضان پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، دکتر سید محمد آقامیری معاون وزیر و رئیس این سازمان عصر ۲۵ فروردین ۱۴۰۱ در برنامه نوزی شبکه سلامت صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران به تشریح اقدامات صورت گرفته در قالب طرح ملی تشدید نظارت بهداشتی محصولات پروتئینی نوروز ۱۴۰۱ و ماه مبارک رمضان پرداخت و گفت: از آنجا که تقاضای مصرف محصولات پروتئنینی در این ایام هر ساله بیشتر می‌شود، لذا سازمان دامپزشکی کشور برای نخستین بار در تمام ادوار این سازمان، از ۲ هفته پیش از نوروز ۱۴۰۱ اقدام به آغاز طرح ملی تشدید نظارت کرد تا پیش از رسیدن به پیک مصرف با اجرای این طرح ضمن مراقبت از روند توزیع بهداشتی به عرضه گوشت صرفا از طریق شبکه توزیع نیز کمک موثر کرده باشد.

وی افزود: متاسفانه سال گذشته در زمینه مدیریت توزیع گوشت مرغ بین مردم خوب عمل نشد و حتی در این رابطه مبادرت به ایجاد «قرارگاه مرغ» شد اما همه اینها باعث نشد تا مردم ناگزیر به خرید ۲ برابر قیمت مصوب گوشت مرغ در صف‌های طولانی نگردند و این در شان مردم ایران نبود و خاطرات تلخ آن هنوز در اذهان عموم باقی است.

آقامیری با بیان اینکه عرضه‌کنندگان گوشت مرغ با تمهیدات صورت گرفته در قالب این طرح و مساعدت همکاران وزارت جهادکشاورزی متوجه هوشیاری جدی سازمان دامپزشکی کشور (چه در مراکز تولید، چه مراکز عرضه) شدند اظهار کرد: بر اساس آخرین گزارش از ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ تا ۲۲ فروردین ماه جاری، بیش از ۳۴۰ هزار بازدید صورت گرفته که در کنار این بازدیدها، بازدیدهای سرزده (حتی بدون اطلاع مدیران کشتارگاه و مدیران کل دامپزشکی) در تهران و شهرستان‌ها از سوی شخص اینجانب نیز صورت گرفته است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه اهمیت سلامت مردم امری حیاتی و ضروری برای همکاران سازمان دامپزشکی است اعلام کرد: در همین ایام حدود ۳۶ هزار تن گوشت قرمز گوسفند، گاو و گوساله در کنار ۶۰۰ تن گوشت شتر و ۲۹۹ هزار تن گوشت مرغ تحت نظارت شدید بهداشتی تولید شده است که در این بین ۱۶۴۰ تن گوشت طیور و ۴۰۳ تن گوشت قرمز به دلیل عدم انطباق با موارد بهداشتی ضبط شده است.

وی با بیان اینکه علاوه بر موارد یادشده در مراکز عرضه نیز ۱۳۰۰ تن طیور به دلیل عدم انطباق بهداشتی ضبط شده است گفت: از این میزان ۵۸۰ تن گوشت معدوم و حدود ۷۲۰ تن نیز جهت مصرف در چارچوب صنعتی به شرکت‌های صنایع فراوری گوشت ارسال شده است.

آقامیری با اشاره به اینکه در این مدت ۲۶ هزار مورد عدم انطباق بهداشتی مشاهده شد که ۱۰ درصد موارد بازدیدهاست تصریح کرد: از این موارد ۲۳۳۰ مورد پرونده قضایی تشکیل شد که جهت رسیدگی و دفاع از حق سلامت مردم به دستگاه قضایی ارجاع شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه در همین مدت ۱۶۷۰ مورد نمونه برداری نیز جهت ثبات موارد خاص عدم انطباق با موارد بهداشتی صورت گرفته است تاکید کرد: طرح تشدید نظارت بهداشتی تا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ که پایان تعطیلات عید فطر است ادامه خواهد داشت و پس از آن نیز روند نظارت معمول سازمان تداوم می‌یابد.

آقامیری در پاسخ به پرسش مجری این برنامه مبنی بر نگرانی مردم از رها شدن نظارت بر بازار و از دست رفتن دستاوردهای مثبت طرح تشدید که تا کنون محسوس و رضایت‌بخش بوده است اظهار کرد: طرح تشدید در واقع به دلیل افزایش میزان سفرها و جابجایی و رشد بیشتر مصرف محصولات پروتیئنی در این ایام بوده است، وگرنه روند نظارتی سازمان به محض بازگشت شرایط به روال معمول نیز ادامه خواهد داشت و جای هیچ نگرانی نیست.

وی با تاکید بر اینکه سازمان دامپزشکی کشور در مراقبت از این حق بدیهی و طبیعی مردم هیچ مماشات و کوتاهی در مقابل متخلفان یا افراد بی‌تفاوت به تاکیدات و مقررات بهداشتی در فرایند تولید، کشتار و توزیع نخواهد داشت افزود: همانطور که نمایندگان سازمان و ادارات کل دامپزشکی استان‌ها از روز اول نوروز ۱۴۰۱ مسئولانه و فداکارانه انرژی خود را معطوف اجرای طرح کردند، در ادامه راه نیز خود را متعهد به مراقبت از عرضه مواد پروتیئنی سالم و بهداشتی به سفره مردم شریف ایران می‌‎دانند.

ریاست سازمان دامپزشکی کشور در ادامه این برنامه در خصوص دغدغه‌های قطعه‌بندی گوشت طیور و همچنین مخاطرات جدید ناشی از مصرف فوری گوشت قرمز خارج از چارچوب کشتارگاه و عدم نگهداری آن در مرحله پیش سرد ۲۴ ساعته در یخچال، توضیحات روشنگرانه ای را به مخاطبان این برنامه تلویزیونی داد.

یاری شرکت پشتیبانی امور دام؛ همچون «آتش نشان» در تنظیم بازار محصولات پروتیئنی بنابرین گزارش، در بخش دیگری از این برنامه مهندس «محسن سلامی» مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام نیز به صورت میهمان تلفنی روی خط برنامه آمد و به پرسش‌های مجری برنامه نوزی در خصوص مسائل تنظیم بازار گوشت در این ایام و دغدغه مردم از تداوم یافتن روند موفق کنونی در ادامه ایام سال و پس از پایان طرح تشدید نظارت بهداشتی توضیحاتی را داد.

سلامی ضمن اینکه از دکتر آقامیری و همکاران سازمان دامپزشکی کشور جهت انجام موفق این طرح تاکنون تشکر کرد؛ تحولات چند ماهه در سازمان دامپزشکی کشور را ستود و افزود: امیدواریم با تهمیدات اتخاذ شده، شرکت پشتیبانی امور دام همچون «آتش نشانی» در تنظیم بازار محصولات پروتیئنی در متعادل نگاه داشتن بازار و رضایت خاطر مردم یاری‌رسان مجموعه جهادکشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور باشد.

وی در بخشی از اظهارات خود به ما خشکسالی بی‌سابقه در ۵۰ سال گذشته به عنوان یک فاجعه زیست محیطی اشاره کرد و گفت: شرکت پشتیبانی امور دام به عنوان یک سرباز در مجموعه معاونت امور تولیدات دامی تمام تلاش خود را جهت رضایت‌خاطر تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان خواهد داشت. کما اینکه در حمایت از تولیدکنندگان نیز با وجود تکلیف توزیع ۳میلیون تن نهاده در برنامه سال ۱۴۰۰، میزان ۶ میلیون تن نهاده توزیع گردید و از ابتدای سال تا امروز نیز ۶۰۰ هزار تن ذرت و ۵۰ هزار تن سویا توزیع شده است.

لازم به ذکر است این برنامه تلویزیونی در بخش‌های میان برنامه گزارش‌های متعددی از مردم و مراکز عرضه داشت که بدون استثناء از اجرای موفق این طرح تاکنون ابراز رضایت داشتند.