مدیر کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی:

اعلام نتایج پایان طرح تشدید نظارت های بهداشتی و شرعی ویژه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان

انجام بالغ بر ۱۷ هزار نوبت بازدید و بازرسی بهداشتی از مراکز تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی و معدوم سازی ۳۵ تن انواع فراورده های خام دامی غیر بهداشتی در طول ۲ ماهه اجرای طرح تشدید نظارت های بهداشتی دامپزشکی ویژه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان ۱۴۰۱

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، سید امید خلیل زاده مدیر کل دامپزشکی استان گفت: با هدف ارتقای سطح کیفی و بهداشتی فرآورده های خام دامی و تأمین سلامت و امنیت غذایی جامعه و حفظ و حراست از سلامت مصرف‌کنندگان انواع گوشت و فرآورده‌های خام دامی، طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی دامپزشکی ویژه ایام نوروز در مراکز تولید، توزیع وعرضه فرآورده های خام دامی، شامل کشتارگاهها، قصابی‌ها، فروشندگان گوشت، مراکز بسته‌بندی، رستوران‌ها و غذاخوری‌ها و غیره… در قالب ۴۳ اکیپ نظارتی ستادی و بازرسی عملیاتی استان در دو نوبت صبح و بعد از ظهر در سطح استان طی ایام عید نوروز از ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ لغایت ۱۴ اردیبهشت۱۴۰۱ به مدت ۲ ماه در  استان به اجرا گذارده شد.

خلیل زاده به تشریح عملکرد و اقدامات انجام شده توسط اکیپ های عملیاتی دامپزشکی در این طرح پرداخت و افزود: در اجرای این طرح تعداد  ۱۷ هزار و ۲۷۳ نوبت از انواع مراکز فرآورده های خام دامی( گوشت قرمز، گوشت سفید، تخم مرغ، ماهی و…)  بازدید و بازرسی توسط تیم های نظارتی در سطح استان صورت گرفته است.

خلیل زاده تصریح کرد: دراجرای طرح تشدید نظارت های بهداشتی و شرعی در ایام نوروز  تعداد ۱۵ هزار ۲۵۷ راس دام سبک و تعداد ۱۰ هزار و ۲۸۳ راس دام سنگین و تعداد ۹ میلیون ۴۴۲ هزار و ۱۸۶ قطعه طیور در کشتارگاههای دام و طیور استان تحت نظارت های بهداشتی و شرعی بازرسین این اداره کل ذبح گردیده است که منجر به تولید و استحصال ۲ هزار و ۴۱۷ تن گوشت قرمز و ۱۶ هزار و ۲۱۷ تن گوشت سفید در مجموع مقدار ۱۸ هزارو ۶۳۵ تن گوشت سفید و قرمز گردیده است.

مدیرکل دامپزشکی گفت: در نتیجه این ۱۷ هزار و ۲۷۳ نوبت بازرسی و نظارت بهداشتی نزدیک به ۳۵ تن انواع فرآورده های خام دامی غیر بهداشتی و غیر قابل مصرف کشف، ضبط و از چرخه مصرف خارج گردیده است و تعداد ۱۲۵ مرکز عرضه متخلف نیز به مراجع قضایی معرفی گردیده است و تعداد ۴۰ مرکز متخلف نیز پلمپ شده و  به ۱۳۰ مورد  شکایت مردمی در این طرح  نیز پاسخگویی و رسیدگی شده است.

خلیل زاده در خاتمه از زحمات تمامی همکاران و ادارات ذیربط که بصورت شبانه روزی در طی این دو ماه در اجرای این طرح همکاری و فعالیت نموده اند قدردانی نمود، و افزود تمامی اقدامات انجام شده صرفا در راستای تامین امنیت غذایی و ارتقاء بهداشت عمومی جامعه بوده و تشدید نظارت های بهداشتی دامپزشکی بر مراکز تولید، نگهداری و عرضه فرآورده ها و محصولات خام با منشاء دامی، در طول سال نیز با جدیت کامل استمرار و تداوم دارد و شهروندان و هم استانی های عزیز ضمن توجه به هشدارهای بهداشتی دامپزشکی با آرامش خاطر نسبت به تهیه انواع مواد پروتئینی سالم و بهداشتی شامل گوشت و مرغ و ماهی از واحدهای تحت نظارت دامپزشکی اقدام نمایند.