به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، محمدباقر قریشی در خصوص آخرین وضعیت آرتمیا اظهار کرد: به دلیل کاهش حجم آب ورودی به دریاچه و بالا رفتن درجه شوری آن، در حال حاضر شرایط برای زیست آرتمیا مناسب نیست و عملاً برداشتی صورت نمیگیرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر تخم یا سیست آرتمیا به صورت یک پتانسیل بالقوه ذخیره در بستر دریاچه ارومیه ذخیره شده شده و به محض مساعد شدن شرایط محیطی، این تخمها طی مراحلی به موجود زنده آرتمیا تبدیل میشوند.
قریشی آرتمیا را موجودی ارزشمند دانست که علاوه بر مصارف آبزی پروری در موارد متعدد دیگر نیز حائز اهمیت است و در این رابطه افزود: شیلات استان برای تأمین بخشی از نیاز کشور و فراهم نمودن بستر صادرات این نوع محصول در توسعه پرورش آرتمیا در مناطق مستعد حاشیه دریاچه ارومیه از هرگونه سرمایه گذاری بخش خصوصی و شرکتها استقبال میکند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر یک مجتمع ۲ هزار هکتاری پرورش آرتمیا در دشت فسندوز میاندوآب در ضلع شرقی دریاچه ارومیه به صورت فازبندی و مرحله به مرحله در حال راه اندازی مزارع پرورش آرتمیا است، اضافه کرد: در حال حاضر ۷۰ هکتار از فاز اول مجتمع فسندوز به بهره برداری رسیده و حدود ۵۰۰ هکتار در مرحله احداث تأسیسات و استخرهای ماهی پرورشی است.
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی با بیان اینکه ظرفیت تولید آرتمیا در آذربایجانغربی در هر هکتار ۱.۱ تن بیومس و سیست آرتمیا است، گفت: دریاچه ارومیه ظرفیت برداشت و صادرات سالانه بیش از ۳۰۰ تن آرتمیا را دارد که با درآمدزایی مربوط به این موجود ریز، میتوان تحولی در تأمین درآمد آذربایجانغربی ایجاد و حتی این استان را از بودجه دولتی بینیاز کرد.
مدیرکل جدید صمت آذربایجانغربی با تأکید بر شناخت عمیق از چالشهای تولید و تجارت، وعده داد با اتکا به تجربه، برنامهریزی و حمایت از سرمایهگذاران، مسیر توسعه اقتصادی استان را متحول کند.
در آئینی با حضور مقامات کشوری و استانی، سخاوت خیرخواه بهعنوان سرپرست جدید ادارهکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی معارفه و از زحمات احسان جوی تقدیر شد.
بر اساس اعلام هواشناسی آذربایجان غربی، رگبارهای متناوب باران همراه با رعد و برق و وزش باد شدید در استان پیشبینی میشود. این شرایط جوی احتمالاً با گرد و خاک همراه خواهد بود و تا اواسط هفته ادامه دارد.
استاندار آذربایجان غربی از خسارت بیش از ۴ هزار میلیارد تومانی بارشهای تگرگ و سیلاب به بخش کشاورزی استان خبر داد و گفت: بیش از ۳۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی آسیب دیده و بخش عمده باغات تا دو سال آینده غیرقابل بهرهبرداری خواهند بود.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه