بررسی وضعیت مجموعه قضایی استان آذربایجان غربی

رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی گفت: بررسی وضعیت حوزه ها بعد از بازرسی هیات بازرسی دادستانی کل کشور ضرورتها و اقتضائاتی دارد که نیازمند تبیین، تحلیل و اتخاذ تصمیم می باشد.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی در جلسه مشترک شورای معاونين با روساء و دادستانهای حوزه های قضائی که صبح روز شنبه ۲۴ اردیبهشت برگزار می شد گفت: بررسی وضعیت حوزه ها بعد از بازرسی هیات بازرسی دادستانی کل کشور ضرورتها و اقتضائاتی دارد که نیازمند تبیین، تحلیل و اتخاذ تصمیم می باشد. نواقص و ایراداتی که در بازرسی ها ملاحظه گردیده باید با برنامه ریزی و اتخاذ تدابیر لازم در اسرع وقت مرتفع شوند و نقاط قوتی که هست را هم باید با همت بیشتر مستمراً ادامه یابد.

عتباتی با بیان اینکه رضایت حداکثری هیات بازرسی از مجموعه قضایی استان موجب افزایش روحیه همکاران بود گفت: اندک ضعفها و کاستی هایی هم که هست نیازمند تلاش مضاعف و استفاده از تمام ظرفیتها برای رفع و برطرف کردن آنها باشد تا رضایتمندی عمومی حاصل گردد.

رئیس کل دادگستری استان در ادامه به تعبیر هیات بازرسی درخصوص زحمات همکاران در دادگستری استان اشاره و گفت که در برخی قسمتها مثل زندان و تعیین تکلیف بیش از ۶۴ فقره پرونده قصاص که ۲۹ فقره آن با صلح و سازش خاتمه یافته بود تعبیر هیات به کار انقلابی همکاران و نتایج بسیار ارزنده ای بود که از تلاش جهادی و انقلابی همکاران حاصل شده است و ظهور رضایتمندی بازرسان از عملکرد کلی دستگاه قضایی استان واقعاً موجب خرسندی و قوت قلب همه در استان گردید.

رئیس شورای قضایی استان ابراز امیدواری کرد با ارشادات و راهنمایی هایی که از طرف هیات بازرسی ارائه گردید انشاالله در نزدیکترین زمان ممکن موجب حصول نتایج مطلوب و ارتقاء عملکرد دستگاه قضایی استان خواهد شد.

عتباتی در ادامه صحبتهای خود از دادستانهای حوزه های قضایی خواست در پرونده های مهم و خاص نقش مدعی العمومی خود را ایفاء نمایند و در هرجایی نیازمند باشد ورود کنند و از حقوق مردم با قاطعیت دفاع کنند.

وی افزود: دادستانها وظایف و تکالیف گسترده ای در قانون دارند و می بایست از این ظرفیتهای بسیار قانونی نهایت بهره را ببرند و در مباحثی از قبیل حقوق عامه آموزش و بازرسی ضابطان و بازدیدهای مستمر از دادسراهای استان و نظارت قضایی در پرونده های کیفری و سایر امور حضور موثر و نقش آفرین و پر رنگ داشته باشند و برقراری نظم و امنیت در حوزه های قضایی متبوع خود را بطور مستمر و همیشگی و با دقت نظر مورد توجه قرار دهند.

عتباتی دادستانها را توجه داد به اینکه می بایست علاوه بر نظارت بر مجموعه دادسرا و ضابطان، همدلی و هماهنگی در اقدامات اثرگذار را ملاک نظر قرار دهند و ارتباط با مردم را در ملاقاتهای مردمی هدفمند در برنامه همیشگی خود داشته باشند و از تمامی فرصتها برای خدمتگذاری مردم بهره بگیرند.

مقام ارشد قضایی استان به مقوله اجرای احکام کیفری توسط دادسراها هم اشاره و گفت: ثمره کار قضایی در اجرای احکام نمود و ظهور پیدا می کند، لذا دادستانها باید در امر اجرای احکام کیفری هم که از وظایف بسیار مهم دادسرا می باشد، نظارت مستمر داشته باشند و با اجرای احکام صادره از دادگاهها موجب تحقق اجرای عدالت و برقراری نظم و امنیت باشند.

در ادامه جلسه مجیدی دادستان مرکز استان هم با اشاره به تکالیف قانونی متعدد دادستانها نگاه ویژه دادستانها را به وظیفه مدعی العمومی خود و توجه ویژه به اموری مثل حقوق شهروندی مردم، اجرای احکام کیفری، نظارت و آموزش مستمر ضابطان، برخورد قاطع با مخلان نظم و امنیت مردم و قاچاقچیان مواد مخدر را از دادستانهای حوزه های قضایی خواستار شد.

مجیدی دیدگاههای هیات بازرسان را مانند چراغ راهی دانست که می تواند در ارتقاء وضعیت عملکردی دادسراها بسیار مهم و در حصول رضایتمندی عمومی تاثیر گذار باشد.
مجیدی همچنین به اهمیت پیشگیری از وقوع جرم پرداخت و گفت: موضوعات مختلف می تواند با پیشگیری از وقوع جرایم پیشگیری و از ورود پرونده ها به دادسرا ها جلوگیری کرد.

دادستان مرکز استان در ادامه به توجه ویژه دادستانها به شورای حفظ حقوق بیت المال در صیانت از حقوق بیت المال و کمیته حمایت قضایی از سرمایه گذاری در جهت حمایت از تولید را در حوزه های قضایی خواستار شد.

مجیدی به تشکیل پرونده شخصیت متهمان هم تاکید و استفاده از ظرفیت روانشناسان را در این مقوله مورد تصریح قرار داد.

در ادامه جلسه هر یک از معاونان همراه بازرسان به ارائه گزارشی از روند بازرسی ها پرداختند و سپس سایراعضاء شورای معاونین به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود درخصوص موضوع جلسه پرداختند و جلسه با جمع بندی دکتر عباتی از موضوعات مطروحه به کار خود خاتمه داد.